tisdag 7 december 2010









Pulled Pork med Memphis Mustard colslaw
Förberedelser ca 25 min Grillning ca 4timmar på en 1-1½kg bit
Detta måste du ha en snabb kött termometer... räkna även med att det kommer gå åt ca 2 säckar briketter.
Gillar du att grilla och vill visa vad man kan göra förutom att bränna en flinta stek eller ett par torra burgare.. då måste du lära dej detta recept och du kommer för alltid ha gäster så fort du nämner att du ska göra en Pulled pork.

Kött 1 st fin bit Picknick bog EJ skinkstek 1-1½kg räcker till 2-3 hungriga

kryddblandning
45gram Farinsocker
5msk paprikapulver
3msk grovmalen svartpeppar
2msk Salt
2tsk Cyennepeppar
1tsk chilliflingor
1tskValherona Kakao (Går att hoppa över)
1kaffemått nymalda kaffe bönor, går med brygg med men dock ej lika gott
3msk Vitlökspulver
2msk Lökpulver

Rubba bogen med ordentligt av kryddblandningen och låt den vila
gör undertiden klart grillen för indirekt grillning
blöt även 5 nävar Hickory eller ek rök flis
fyll även en aluform med öl och lite av kryddblandningen
placera formen i mitten av grillen och ha bricketterna på sidan av formen.
Lägg en näve rökspån på var sida på Bricketterna obs kommer ryka ordentligt...
På med gallret och Bogbiten på med locket och lämna luft spjällen fullt öppna .
Låt grillen vara i 1 timme, dvs inget tjuvkika.........

gör undertiden Moppsåsen

Moppsås
2dl äppelcider vinäger
1msk Blairs death sås eller någon annan riktigt stark sås
tabasco chipottle funkar med men ta då 2 msk..
1dl vatten
1dl ketchup
1msk nymald vitpeppar
1msk Nymald svartpeppar
2msk Salt
3msk Farinsocker
½msk chilliflingor
2msk av rubben du gjorde tidigare
blanda noga och låt den stå en stund
ställ undan ca 1½ dl av såsen

när en timma gått lägg på ca 8bricketter på varje sida av grillen
och även 1 näve rökspån
kolla så det finns vätska kvar i formen underköttet om inte fyllpå med mera öl
pensla rikligt med moppsåsen på köttbiten.
På med locket
pensla på mera moppsås var 30min och fyll på med bricketter varje timme och rökspån.
Så kommer du nu få hålla på i ca 4-5 timmar beroende vilken temp du får upp
Köttet måste nå en kärn temperatur på 95grader innan den är klar.

Gör under tiden coleslaw

1liten eller en ½stor vitkål
dressingen
2dl majonäs
2mskdijon senap
1msk socker
2msk äppel cider vinäger
salt och peppar

strimla kålen och blanda ihopsåsen
blanda sedan ihop allt och in med det i kylen
obs såsen ska ha ett ganska bra bett av senapen och vinägern..

När köttet blivit 95grader så kommer du bara se en svart bränd klump
ingen fara det ska vara så..........

Ta bortköttbiten frångrillen och linda in den tajt i Alufolie
låt den ligga i 45 minuter
När det är klart så ska du om du lyckats ska du nästan kunna trycka fingret genom köttet och det kommer bara ramla isär.
Skär bort den brända skorpan och kasta, endel gillar att ha lite av den i köttet.
På med hygien handskar och börja riva isär köttet med fingrarna i fina strimlor
OBS VARMT VARMT
lägg strimlorna i en ungs säker form och häll över lite efter smak av moppsåsen som jag skrev du skulle spara vid sidan av.
Det som är kvar av den du penslade på köttet är bara att kasta den får du absolut inte använda.
Lägg på formen på grillen för lite värmning
plocka undertiden fram Coleslaw och hamburger bröd
montera pulledporken som en vanlig burgare
köttet i botten coleslaw och kanske en lite klick ketchup
något annat kommer du inte behöva till
vill du kan du även skeda på lite mera av moppsåsen om du har någon kvar
det ska vara redigt bett på burgaren och ät snabbt för det kommer vara tävling om vem som hinner äta mest innan det är tomt på fatet.
Skall sköljas ner med iskall Bira
bli inte ledsen om du misslyckas första gången bara på det igen
obs är även inte vidare barnvänlig mat
litet tipps är ni flera lägg dem på en Fransk skiva istället så får alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar