tisdag 5 maj 2009

Mina BBQ ribbs


Ribbs på grillen idag...
Recept på Rubben...
detta är en basrubb från
Steven Raichlen (grill guden nr1)
BASGRILLRUB
ger ca 50gr
45gram farinsocker
5msk paprikapulver
3msk Svartpeppar
4msk Grovsalt
2 tsk lökpulver
2tsk vitlökspulver
1tsk cyennepeppar
2tsk sellerifrön
blanda allt i en skål
håller sig ca 6 månader om den förvaras kallt och svalt i en lufttät burk

gnid in ribbsen och låt vila ca 3 timmar
har du så ta en gammal barnmats burk med några hål i locket som kryddburk så blir det inte så slabbigt....



GLACE
4dl ketchup ( jag använder felix)
1dl olja (jag kör billig rapsolja)
3msk Soja
2 msk vinäger
1msk Senap (slotts stark)
2 msk flytande honung
3tsk tabasco
2msk av bas grillrubben
2 tsk rök arom (Liquid smoke finns nästan i alla affärer)
1 msk tennessee sunshine hot pepper sause ( finns där du hitta rök aromen)
koka upp under svagvärme och låt puttra ca 10 min..
nu är det dags att slå på grillen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar